Kv. Caroli

Många stadskärnor imiterar varandra. Det ligger möjligtvis en trygghet i likriktningen, men vi tror att människor saknar kontrasterna.

Att bo i en stad handlar om att uppskatta de böljande skiftningarna i vad vi har på oss, vad människor pratar om, läser, dricker, tycker och äter. Vitaliteten.

Man vill kunna smälta in eller sticka ut. Allt efter behag och dagsform. För stadsliv är vardag och helg, kommers och kultur, dynamik och eftertanke. Det är fint och fult, varmt och kallt, kollektiv och individualism. Om vartannat. Kontrasterna är det som lockar oss till staden.

Välkommen till Kv.Caroli!

HeaderImage_700x4684

SCHMIDT/HAMMER/LASSEN
När Caroli City köptes 2006 arrangerades en arkitekttävling. Den danska arkitektbyrån schmidt/hammer/lassen (S/H/L) svarade för det vinnande förslaget som öppnade upp det tidigare slutna kvarteret.

På meritlistan har S/H/L bland annat det Kungliga Biblioteket i Köpenhamn ”Den sorte Diamant” och Aros Konstmuseum i Aarhus och har vunnit flera prestigeuppdrag världen över.

MALMÖ STAD
Malmö stad är genomgående en viktig partner, inte minst genom sitt Agora-projekt, som syftar till att vitalisera stadsmiljön i Malmö.

Många av de tankar som legat till grund för Agora sammanfaller med Kvarteret Carolis nya inriktning.

THE BRAND UNION
Konceptet ’Kvarteret Caroli’ har tagits fram av The Brand Union (TBU), under ledning av Hans Brindfors. TBU och Hans Brindfors har en lång rad uppmärksammade design- och varumärkesprojekt på sin meritlista.

sidobord
CAROLI KYRKA

Caroli kyrka ingår i planerna för det nya Kv. Caroli. Byggnaden är från 1880 och slutade vara församlingskyrka redan 1949. Kyrkoplanen har blivit ombygd och öppnats upp mot resten av kvarteret som en oas mitt i staden. Själva kyrkobyggnaden kommer att fortsätta att vara tillgänglig för stadsborna. Men på vilket sätt?

Läs mer
gottebord2
HISTORIK

Dagens Carolikvarter skapades mellan 1969 och 1973, men bebyggelse fanns i området redan på medeltiden. Denna försvann spårlöst under totalsaneringen. Nu rättar vi till de missgrepp som togs för 40 år sedan och öppnar upp kvarteret mot de historiska omgivningarna. Som en signal på detta talar vi alltid om Kv. Caroli i stället för ”Caroli city”.

Läs mer
ny_ica_int_hs
ICA MALMBORGS

ICA Malmborgs har länge varit ett nav i Kv. Caroli och en naturlig del av vardagen för de boende i närheten. Nu blir affären ännu större och ännu bättre. Säljytan ökar med 350 kvadratmeter, vilket ger möjlighet för både charken och ostsortimentet att bli ännu bättre. ICA Malmborgs utgör den allra första etappen i det nya kvarteret.

Läs mer
1 300 P-platser i 2 parkeringhus.
300 m från Centralen. Flera busslinjer/tåg. Buss: 3, 4 östergatan. 2, 5, 8 Djäknegatan

Kv. Caroli Centrumledning

Östergatan 12, Sköna Torget, våning 2, Malmö