18 oktober 2018

Letar du efter någonstans att äta lunch i Malmö?

Letar du lunchrestaurang i Malmö? På Caroli hittar du smaker från världens alla hörn under ett tak. Vi ligger i hjärtat av Malmö och vi erbjuder en mötesplats med ett särskilt gott öga till mat & dryck, träning, service och socialt umgänge. En plats för alla att slinka in och hänga på.

Nedan tittar vi närmare på några av de smakupplevelser som erbjuds hos oss:

 

Smaka på Grekland

Drömmer du dig bort till en exotisk grekisk ö med solsken, turkosblått hav och vitkalkade villor? Caroli erbjuder inte mindre än två grekiska lunchalternativ: Nicos Gyros och Grekiska Kolgrillbaren.

 

Vad är egentligen skillnaden mellan gyros och kebab?

Gyros har sannolikt sitt ursprung från den Turkiska döner-kebaben, men även om de är snarlika till utseendet så skiljer de sig åt då kebab traditionellt görs på lamm medan Gyros oftast lagas på fläskkarré.

Det grekiska ordet gyros eller γύρος betyder ”varv eller runda” och det är precis så det magnifika gyros-grillspettet tillagas, genom att sakta rotera, varv efter varv, på en stående så kallad rotisserie grill. När köttet är färdiggrillat skär man upp tunna skivor från spettet och serverar i pitabröd med sallad och tzatziki – supergott!

Gyros

 

Hälsosam lunch

Tillhör du dem som hakat på hälsotrenden och försöker äta lite mer nyttigt? I så fall har du stora valmöjligheter på Caroli då vi har flera restauranger med en hälsoprofil.

På Caroli hittar du Wrap Factory där du kan beställa en fräsch hälsotallrik eller varför inte en LCHF-tallrik?

Salads and Smoothies är välbekanta i Malmö och finns även representerade på Caroli. De erbjuder nyttig, snabb och prisvärd lunch gjord på råvaror av högsta kvalitet.

 

Smaka på Japan 

Sushi kan väl nästan kategoriseras som svensk husmanskost, men maträtten kommer ursprungligen från Japan och betyder inte, i motsats till vad många tror, “rå fisk” utan “sur” vilket  syftar till att riset blir surt då man kokar det med vinäger.

Vi vågar påstå att Miyagi’s sushi är bästa sushin i Malmö!

Sushi

 

Lunch som är snabb och enkel att ta med sig

Visste du att ICA Kvantum Malmborgs Caroli erbjuder billig lunch för 65:-, måndag till fredag? Fokus ligger på traditionell husmanskost. Spana in veckans lunchmeny och se vad för gott som erbjuds för avhämtning. 

Världens största smörgårdskedja finns även på Caroli. Är du sugen på en macka? Varför inte gå till Subway – ett säkert kort för dig som är på språng!

Subway

Sugen på något sött efter maten?

Gateau hittar du Malmös bästa fika med utsökt kaffebröd som är gjort på på riktigt smör och bakat av riktiga bagare – inga maskiner här. Traditionella vaniljbullar och kanelsnäckor, franska tårtor eller en innovativ “säsongens bulle” med inspiration från säsongens råvaror. Här finns allt för en fika connoisseur. Gott kaffe har de också!

Finns det något godare än vaniljbullar?